Nazad na Sensodyne® Rapid Relief

Svi učesnici koji se pojavljuju u filmu se podstiču da odu kod svog stomatologa kao deo učestvovanja u projektu SENSODYNE Lice osetljivosti, i svi su dali saglasnost i pristali da pomognu da SENSODYNE obezbedi edukativni materijal u korist podizanja nivoa svesti o tome šta je to osetljivost zuba.

Iza scene našeg novog filma o osetljivosti zuba

SAZNAJTE VIŠE O TEHNOLOGIJI KOJA OMOGUĆAVA DA SENSODYNE BOLJE RAZUME POSLEDICE OSETLJIVOSTI ZUBA.

Osetljivost nije nova, međutim inovativna tehnologija omogućava Sensodyne pasti za zube da stekne bolji uvid u njene uzroke, dejstva i kako da se ona brzo i efikasno otkloni. Novi film za kampanju Sensodyne pokazuje kako najsavremenije tehnike snimanja mogu da tačno identifikuju trenutak kada oseti bol, dok nam napredna nauka omogućava da proučavamo tretman osetljivosti na molekulskom nivou.

Svako ko je ikada patio od osetljivosti zna da ona može da bude bolna, bilo da se manifestuje kao osećaj probadanja ili kao oštar bol, ona izaziva trenutak intenzivne neprijatnosti koja Vam se vidi na licu. Cilj ovog filma je da "uhvati" tačno taj trenutak, da objasni njegov uticaj, da se bolje razume bol izazvan osetljivošću .

Reditelj Rod Main navikao je da snima ljude iz svakodnevice, ali tehnologija koju je koristio za film za kampanju Sensodyne omogućava mu da zaista izbliza vidi osetljivost. Da bi to uradio, njegov tim je koristio digitalnu kameru velike brzine Phantom Flex4K koja beleži 1000 frejmova u sekundi. To znači da trenutak koji traje samo jednu sekundu na ekranu traje jedan minut ili dva. "Mogli smo stvarno da vidimo kako se mišići kreću i istežu, i kako se lice grči da bismo uhvatili taj trenutak bola"1, objašnjava Main.

POGLED U BUDUĆNOST

Jonathan Earl, direktor inovacija za Sensodyne, utvrdio je da je ovo inspirativan pristup. On smatra da bi mogao da ponudi novi način da se proučavaju oni koji pate od osetljivosti i da bi potencijalno mogao da se koristi za merenje bola koji nastaje usled osetljivosti.

Earl nije početnik u primeni tehnologija na novi način u cilju razumevanja osetljivosti i načina na koji se tretira. Tokom svojih doktorskih studija počeo je da eksperimentiše sa naprednim mikroskopima da bi bolje video strukturu zuba.

Veliko uvećanje je posebno važno kada se izučava osetljivost. Zub postaje osetljiv kada dentin, mekši deo zuba koji je normalno zaštićen spoljašnjim slojem zubne gleđi, postane izložen. On sadrži male cevčice ispunjene tečnošću koje se nazivaju tubuli. Kada jedete ili pijete nešto što je hladno, toplo ili slatko, to može da dovede do kretanja te tečnosti, a pošto nerv u Vašem zubu reaguje na to kretanje, osećate bol u vidu probadanja.

VREME ZA POGLED IZBLIZA

Ovi tubuli su mikroskopski mali. "Da lakše zamislite, prečnik jedne dlake ljudske kose je oko 100 mikrometara, ali je prečnik dentinskog tubula oko jednog mikrometra, što je stoti deo prečnika dlake"2, objašnjava Earl.

Da bi temeljno shvatili ove strukture u zubu, Earl i njegova ekipa sarađuju sa ekspertima sa strane, često na univerzitetima, gde koriste savremene mikroskope koji omogućavaju uvećanja i do milion puta. Ova nano- tehnologija omogućava da se vidi kako deluje Sensodyne, kako blokira dentinske tubule i tako sprečava osetljivost.

Korišćenjem najnovijih tehnologija i opreme Sensodyne može još bolje da razume osetljivost i njen uticaj, i omogućava da kontinuirano osmišljava bolje, delotvornije proizvode. Upravo je ovaj inovativni pristup pomogao da se kreira Sensodyne Rapid Relief, sa novom formulacijom koja pruža klinički dokazano olakšanje za samo 60 sekundi, u kombinaciji sa dugotrajnom zaštitom kada se koristi kako je navedeno, da se brzo pobedi osetljivost.

1 Rod Main Director Transcript
2 Jonathan Earl, Innovation Director Transcript